Sljedece druzenje zena 18-tog Januara, 2019 u Turskom Centru, 500 Revere Street, Revere, MA 02151

Pozivamo vas na druzenje zena svakog drugog petka u Turskom Centru uz kafu, kolace i ostale domace poslastice koje nase drage, vrijedne sestre naprave i donesu.

Na ovim druzenjima se obicno radi i prave se planovi na buducim projektima koji su vezani za odrzavanje i jacanje naseg dzemata kao i skupljanje pomoci za one kojima je pomoc potrebna.

Do sada realizovani projekti u 2018:

  1. Bake sale u Turskom Centru. Pite (bureci, sirnice i zeljanice) i kolaci (baklave, ruzice, cupavci itd.) napravljene i donirane od nasih sestara. Prihodi skupljeni na bake sale-u su za podrsku daljnjeg rada dzemata.
  2. Yard sale u Turskom Centru. Kucne stvari i garderoba donirane od strane dzematlija. Prihodi skupljeni na yard sale-u su za podrsku daljeg rada dzemata.
  3. Prikupljanje novcanih sredstava za emisiju “Ispuni mi zelju”. Skupljeni prihodi poslati u Bosnu i podijeljeni na 4 porodice.
  4. Akcija prikupljanja donacija za dvije porodice u  Bosni da im se pomogne oko troskova lijecenja. Enisa Kadric i Mejrema Behmen su se angazovale za urucivanje donacije porodicama.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments