Dvorišna prodaja (“yard sale”) uz folklor najmlađih u Bošnjačkoj zajednici Bostona: FINANCIJSKA INJEKCIJA ZAJEDNICI UZ “OVO MALO DUŠE” – BOSANSKE, ALI OD NAJMLAĐIH…..

Aprila 29, 2018 je u Bošnjačkoj zajednici Bostona organizirana dvorišna prodaja (“yard sale”) rabljenih stvari, odjevnih predmeta te hrane iz bogatog repertoara bosansko-hercegovačke kuhinje i odziv, kako Amerikanaca tako i naših sugrađana, je bio veoma dobar. Akciju su uspješno pripremile i provele članice naše ovdašnje Zajednice Suada Bajgorić Mansouri i Sabina Dautović. Prikupljen je pristojan iznos financijskih sredstava od rečene prodaje (po simboličnim cijenama) i usmjeren je na račun Bosniaks Society of Boston (Bošnjačka zajednica Bostona), što će istoj biti ne baš zanemarljiva financijska injekcija za potrebe njenog  daljnjeg djelovanja.

Ovaj uspješni marketinški čin imao je svoj epilog u nastupu folklorne grupe naši najmlađih djevojčica koju vodi Anela Demir. Pristutni su bili oduševljeni njihovim perfomansom, posebno činjenicom da su danas na ovom dijelu ukupne i veoma razuđene bh. dijaspore donijele miruh Bosne. A taj miruh je posebno ugodan i budi neku nadu jer je izlazio iz najmlađih bh. duša, rođenih ovdje, ali do kraja odanim domovini svojih roditelja i predaka.

Author Teksta

Bedrudin Gusic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments