Bajramsko sijelo Bošnjaka Zajednica Bostona

“NEK’ MIRIŠU, AVLIJE…”

Juna 16, 2018 je u jednom bostonskom predgrađu, u organizaciji Bošnjačke Zajednice Boston, održano tradicionalno bajramsko sijelo. Priređen je bogat muzičko-zabavni program u kojem su sudjelovali članovi ovdašnje vokalne grupe “Nur” te mektebske djece. Glavni izvođač tog dijela programa bila je gošća iz Utice (država New York), estradna umjetnica IZETA KANTAREVIĆ.

Podijeljeni su i tradicionalni bajramski paketići za svu prisutnu djecu čiji su sponzori bili vlasnici ovdašnjeg “Elma” marketa (Edo i Elma). Predsjednik Džematskog odbora Sead Alagić se zahvalio tim donatorima kao i ostalima koji su donirali hranu i napitke za ovdašnju večer, te cvijeće kojim je bio ukrašen svaki stol – za cvijeće se pobrinuo Edin Masleša, za kruh Elvir Gurda i vlasnik pekare u kojoj je dotični pripremao kruh – Igor, za ostalu hranu Emir Peca I Adam Mudanović. Zahvalnost je upućena i vokalnoj grupi “Nur”, mektebskoj djeci i njihovim roditeljima, Mirsadi Gušić, Enisi Kadrić i hadžinici Mejremi Behmen te svim ženama džemata koje su dale svoj veliki doprinos aktivnostima tokom proteklog ramazana te ovu večer.

Održana je i donatorska večer u svrhu prikupljanja sredstava za angažman stalnog imama kojeg uskroro očekujemo iz Bosne.

 

Bedrudin Gusic

Author Teksta

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments