Allah Mubarek Nova 1437 Hidzretska godina

Allah Mubarek Nova 1437 Hidzretska godina

Esselamu alejkum poštovane džematlije,

Večeras sa akšam-namazom nastupila je nova 1437 hidžretska godina.

Hidžra je jedan od najbitnijih događaja u historiji ljudskog roda. Hidžra je napuštanje datih okolnosti koje su izrazito protiv islamskih normi ponašanja i Božijih naredbi i uzimanje/prihvatanje novih okolnosti u kojima se može pokoravati Allahovim propisima i svim vidovima ljudskog života, zasnovanih na Allahovoj volji.
Hidžra, ona historijska iz 622. gregorijanske godine, ona hidžra poslanika Muhammeda, alejhis-selama, i dobrih prvih muslimana, jeste za nas današnje muslimane i muslimanke ogromna šansa za vlastitu hidžru i vlastiti samoobračun.
Preispitajmo svoja djela u protekloj godini, izvagajmo koliko smo dobra učinili. Pomozimo i sjetimo se onih oko nas koji trebaju našu pomoć.
Sjetimo se svoje djece, svojih roditelja i najdražih i čestitajmo im našu novu 1437 Hidžretsku godinu. Podjetimo ih da i mi imamo svoju Novu godinu.
Molim Dragog Allaha da svim muslimanima i muslimankama podari dobru i berićetnu Novu 1437. hidžretsku/muslimansku godinu, a posebno sve najbolje čestitke svim našim džematlijama i članovima Bošnjačke zajednice Boston.

Obavještenje: U subotu 24 oktobra 2015 godine, u TCC-u u Revere ćemo održati mevlud povodom nove 1437 hidžretske godine i dana Jewmi-ašure, tj.10 Muharrema po islamskom kalendaru koji je jedan od mubarek dana u islamskom kalendaru. Program će početi u 19:00 sati klanjanjem Jacije namaza, te učenjem mevluda. A poslije mevluda ćemo insallah imati kahvu I osvježenje, te priliku za muhabet (razgovor).
Bujrum dodite i okitite džamiju jer Poslanik a.s. kaže da su džematlije ulkras džamija. Povedite naravno i svoje najmlađe.

Mahsuz selam i sve najbolje u novoj 1437. Hidžretskoj godini.
Jasmin ef. Roša i Dzematski odbor

islamic_wallpaper_by_shorawak-d41slws

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments